Chiropractie tijdens de Zwangerschap

| gezondheid | welzijn | levenskracht |

Chiropractie tijdens de Zwangerschap

Of het nu uit eigen ervaring is, of dat het van horen zeggen is, iedereen weet dat een zwangerschap een enorme belasting voor het lichaam kan zijn.

Wanneer u er over nadenkt dat een lichaam in een periode van een jaar meer dan 10 kilo aankomt en weer afvalt. En dat er veranderingen zijn in onder andere bloedsomloop, bekkenbeweeglijkheid en buikspieren. Dan is het ook goed voor te stellen dat dit gepaard kan gaan met klachten.

Chiropractie bij zwangerschap

Niet voor niets ervaren zwangere vrouwen, naast heel veel blijdschap, ook veel lichamelijke klachten tijdens hun zwangerschap. Klachten op gebied van rugpijn, slapeloosheid, incontinentie, hoofdpijn, misselijkheid en meer.

Wij ontvangen regelmatig de vraag of ook zwangere vrouwen met hun klachten bij een chiropractor terecht kunnen. Is dit bijvoorbeeld niet gevaarlijk?

Gelukkig kunnen wij met volle overtuiging zeggen dat chiropractie niet gevaarlijk is tijdens een zwangerschap. Dat niet alleen, wij kunnen ook nog eens heel goede resultaten behalen bij vrouwen die in verwachting zijn!

We vertellen u hier graag wat meer over.

Is Chiropractie tijdens de Zwangerschap gevaarlijk?

Nee, gelukkig niet! Sterker nog, een chiropractor maakt nooit gebruik van chemicaliën (waarvan we allemaal wel weten dat deze schadelijk kunnen zijn).

De technieken die een chiropractor gebruikt, zijn ook zeer goed te gebruiken tijdens een zwangerschap. Natuurlijk zijn er veranderingen in het lichaam tijdens deze periode. Daarom zal uw chiropractor ook zijn zorg aanpassen. De aangepaste technieken en correcties voor bijvoorbeeld de wervelkolom of het bekken zijn daarom veilig voor moeder en voor kind.

Denk hierbij niet alleen aan chiropractische correcties maar ook aan hulp bij het vinden van de juiste houding of effectieve adviezen die helpen met ontspannen.

Chiropractische zorg bij zwangerschap

Bij welke Klachten kan een Chiropractor helpen tijdens de Zwangerschap

Chiropractie kenmerkt zich door het optimaal laten functioneren van het zenuwstelsel en van uw hele lichaam. Dit betekent dat chiropractische zorg effect heeft doordat het zenuwstelsel beter gaat functioneren. U kunt zich misschien voorstellen dat door alle veranderingen die tijdens een zwangerschap voorkomen, er niet alleen spieren of organen zoals de blaas in het gedrang komen.

Er komt ook meer druk te staan op de wervelkolom en op de zenuwen die hier (rondom) lopen. Deze druk kan bijvoorbeeld komen doordat de houding verandert, waardoor de belasting ongelijk wordt. Ook kan uw spiermassa afnemen waardoor opnieuw de wervels minder goed ondersteund worden.

De extra druk die hierdoor op de wervelkolom komt, kan zorgen voor subluxaties doordat wervels niet meer volledig in balans zijn. Hierdoor kan rugpijn of pijn in het bekken worden veroorzaakt. Maar ook vermoeidheid, hoofdpijn en slapeloosheid.

Door de chiropractische zorg kan het zenuwstelsel weer optimaal functioneren waardoor bovenstaande klachten afnemen. In een eerder artikel hebben we dit mechanisme al eens duidelijk uitgelegd.

 

Chiropractische Zorg tijdens de Zwangerschap: Niet alleen bij klachten!

Wij vinden het belangrijk om ook nog op te merken dat chiropractie niet alleen verstandig is wanneer u klachten heeft. Juist het voorkomen van klachten is één van de belangrijkste onderdelen van chiropractische zorg.

Dit komt ook naar voren in een grote wetenschappelijke studie naar pijn en klachten tijdens de bevalling. Vrouwen die chiropractische zorg ontvangen tijdens hun zwangerschap, ervaren minder pijn tijdens hun bevalling!

Juist vanwege dit soort bevindingen, is een chiropractor niet alleen de aangewezen persoon om zwangerschapsklachten te verminderen. De chiropractor kan u dus ook helpen om klachten tijdens de zwangerschap en bevalling te voorkomen!

Chiropractische Zorg tijdens de Zwangerschap bij Chiropractie Touch Of Health

Onze chiropractiepraktijk heeft de zorg voor zwangere vrouwen als één van haar speerpunten. Juist omdat wij zien dat hoogwaardige zorg door een ervaren chiropractor een groot verschil kan maken.

We richten ons hierbij niet alleen op het ontlasten van de rug, zodat rugpijn afneemt. We hebben ook aandacht voor bekkenklachten, waarbij wij een onderscheid maken tussen bijvoorbeeld een instabiel bekken of juist een gefixeerd/geblokkeerd bekken.

En vanzelfsprekend zijn wij altijd opmerkzaam of er subluxaties aanwezig zijn.

Wij komen graag met u in contact wanneer u al klachten heeft of wanneer u deze wilt voorkomen.

Call Now Button
× WhatsApp ons!