Hoe werkt chiropractie?

| gezondheid | welzijn | levenskracht |

Hoe werkt chiropractie?

Veel mensen weten dat chiropractie werkt, maar toch blijft chiropractische zorg vaak lastig uit te leggen. Mensen die niet bekend zijn met chiropractie zullen vaak zeggen: “iets met botten kraken” of iets wat hier op lijkt. Hier schuilt wel een waarheid in, maar aan het ‘waarom van de chiropractie’ en het belang van een goede rug/wervelkolom wordt niet altijd gedacht. Daarom leggen wij je graag meer uit over onze hoogwaardige vorm van zorg.
Hoe werkt Chiropractie

Laten we Beginnen met de Basis van Chiropractie

Je zult het waarschijnlijk met mij eens zijn dat de hersenen het belangrijkste onderdeel van het lichaam zijn. De hersenen sturen letterlijk alles aan: ieder orgaan, alle weefsels en iedere cel van het lichaam.

De hersenen worden via het ruggenmerg (dat door de wervelkolom loopt) verbonden met zenuwen die naar de rest van je lichaam lopen. Het ruggenmerg is dus de belangrijkste route voor de uitwisseling van informatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam.

Alle communicatie tussen het brein en het lichaam, loopt via de zenuwen van het ruggenmerg. Vervolgens lopen de zenuwen vanuit het ruggenmerg, tussen de wervels door naar de rest van het lichaam. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat onze wervelkolom één van de belangrijkste, maar ook meest kwetsbare delen van ons lichaam beschermt. Namelijk het ruggenmerg.

chiro touch of health

Wervelblokkades en hun Lichamelijke Gevolgen

Verschillende dingen in het dagelijkse leven kunnen de wervelkolom overbelasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Slechte houding
Langdurig zitten of staan
Ongelukken en andere trauma’s
Mentale stress

Deze zaken kunnen ervoor zorgen dat er wervelblokkades ontstaan. Deze blokkades worden door chiropractoren subluxaties genoemd. Door deze blokkades vermindert de communicatie tussen de hersenen en het lichaam. Als direct gevolg hiervan vermindert ook het lichaamsvermogen om optimaal te herstellen en te reguleren. Immers, het lichaam mist een deel van zijn aansturing vanuit de hersenen!

Wanneer blokkades niet worden hersteld, kunnen ze leiden tot pijn, versnelde slijtage van de wervelkolom en andere gezondheidsklachten.

De Functie van een Chiropractor

De chiropractor corrigeert wervelblokkades met speciale technieken. Hierdoor zal jouw zenuwstelsel weer zonder verstoringen zijn werk doen.

We moeten hierbij even een fabeltje uit de wereld helpen: Dit heeft niets te maken met ‘botten kraken’. Hoewel je tijdens een correctie soms een krakend/knappend geluid kunt horen. Dit ontstaat door de vorming van een luchtbel in het gewricht, het ontsnappende luchtbelletje komt met geluid vrij maar is volledig onschuldig en heeft dus niets te maken met botten die kraken. Vergelijk het maar met een knapje in bijvoorbeeld je enkel wanneer je opstaat.

Wat geen fabel is, is dat jouw lichaam zichzelf beter zal gaan herstellen door de gecorrigeerde wervelkolom. De zenuwspanning wordt beter en het wisselen van communicatie tussen het brein en het lichaam verbetert. De ‘reset’ van je zenuwstelsel heeft wel even wat tijd nodig, omdat het vaak ook tijd kost voor de vorming van wervelblokkades.

Chiropractie kan mensen met uiteenlopende problemen helpen, denk hierbij aan:

Hoofdpijn (migraine)
Nekpijn
Rugpijn
Schouderklachten
Heupklachten
Slecht slapen
Vermoeidheid
Verminderde concentratie
Orgaanproblematiek

Al deze zaken kunnen verbeterd worden met goede chiropractische zorg. Wervelblokkades kunnen diverse effecten op ons lichaam hebben en chiropractische zorg is de oplossing om deze effecten te keren!

Chiropractie bij rugpijn

Chiropractie als Essentieel Onderdeel van een Gezonde Levensstijl

Ook als je geen lichamelijke klachten hebt, is het belangrijk om de wervelkolom met regelmaat te laten controleren. Je gaat immers ook regelmatig naar de tandarts nietwaar?

Wervelblokkades ontstaan vaak langzaam en kunnen aanwezig zijn zonder dat je dit door hebt. Pijn en klachten zijn meestal signalen die pas heel laat aangeven dat er iets in je lichaam niet goed functioneert. Om deze reden adviseren wij altijd om periodieke controles uit te laten voeren zodat er in een vroeg stadium al opgetreden kan worden. Vroege detectie zorgt voor veel minder problematiek en minder functie-uitval.

Chiropractische Zorg Bij Chiropractie Touch of Health

Chiropractoren zijn experts van het menselijk lichaam met als focus de detectie van wervelblokkades en het verzorgen van deze wervelblokkades.

Voor een natuurlijke aanpak (zonder chemische middelen!) die bestaat uit de behandeling van klachten. Maar net zo belangrijk voor de preventie van klachten en voor het onderhoud van de wervelkolom staan wij voor je klaar bij Chiropractie Touch of Health Zwolle!

Wij leven maar één keer. Samen maken wij er het beste van!

Call Now Button
× WhatsApp ons!