Wat zit er in een naam?

| gezondheid | welzijn | levenskracht |
gezondheid | welzijn | levenskracht

Het starten van een Onderneming

Sinds vorig jaar werk ik met veel enthousiasme aan het opstarten van mijn eigen onderneming. En natuurlijk is de eerste vraag hoe de nieuwe chiropractische praktijk gaat heten. Het moet een naam hebben, een naam die niet alleen de gevoelens en sfeer weerspiegelt die je in je praktijk wilt creëren, maar ook moet aansluiten bij de missie en visie van de praktijk. En dan moet het natuurlijk ook gewoon mooi klinken, een goede flow hebben en ervoor zorgen dat mensen je willen bezoeken. Al met al nogal wat om over na te denken. Wat ik ook deed 🙂

Veel brainstormen (mijn vriendin volledig gek maken in het proces) en input van anderen krijgen, zijn in de beslissing van mijn merknaam gegaan. We hadden een ‘shortlist’ van 10 op een bepaald moment, dan 5, dan 3, dan 2, en dan voilà! Chiropractie Touch of Health was geboren.

Eindelijk een naam

We hebben verschillende namen overwogen die zouden kunnen resoneren met de praktijk. ‘Chiropractie Vintage Health’ en ‘Chiropractie Sterk en Gezond’ waren 2 van zulke namen. ‘Chiropractie Vintage Health’ was in eerste instantie een goede keuze voor mij. Ik dacht aan oldtimers die allemaal glanzend en goed verzorgd waren, net zoals je dat met je eigen lichaam zou doen. Vintage is ook een modewoord van deze tijd, dat wordt gebruikt in de marketing van kleding bijvoorbeeld. Vintage doet echter wel denken aan oudere leeftijd, dus het zou misschien verwarrend zijn geweest. ‘Chiropractie Sterk en Gezond’ was op zich een heel simpele en duidelijke naam, maar ‘Sterk en Gezond’ kan misschien te sterk en militair overkomen. Dus na veel overweging en input van een paar vertrouwde klanten en mensen met wie ik een ‘klik’ heb, inclusief mijn yogalerares, kwam het woord ’touch’ sterk op de voorgrond.

Betekenis van de naam

‘Touch’ belichaamt het chiropractische uitgangspunt van ‘hands-on’. Vanuit het Grieks vertaalt betekent ‘Chiro’, ‘hand’ en ‘Chiropractie’ betekent ‘gedaan met de hand’. ‘Touch’ geeft ook een warm en zorgzame energie af en lijkt de mannelijke en vrouwelijke energieën goed in balans te houden.

Laten we het dus hebben over gezondheid – ‘Touch of Health’. Gezondheid belichaamt ons doel, onze missie voor onze klanten in de praktijk. Chiropractie werd geboren op basis van een goede werking van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel wordt ook wel het mastersysteem genoemd, d.w.z. het ene systeem dat al het andere regelt en reguleert. Chiropractische correcties hebben een uitermate positief effect op het zenuwstelsel en dus ook op het welzijn van het hele lichaam! Terwijl velen denken dat chiropractie slechts een modaliteit is voor rug- en nekpijn, probeert ‘Touch of Health’ het gezondheidseffect van de chiropractische correctie op het hele levende systeem – uw prachtige lichaam – te illustreren. ‘Touch of Health’ in deze zin staat voor echte gezondheidszorg en helpt het lichaam op een natuurlijke manier naar een betere functie en balans. 

Chiropractie Touch of Health is trots om u van dienst te zijn!

Call Now Button
× WhatsApp ons!